Dijital güvenlik için eğitim projesi

‘Dijitalde Güvendeyim’ Projesi Başlıyor – Visa, UNDP ve Habitat Derneği İş Birliğiyle

Visa’nın desteğiyle UNDP ve Habitat Derneği iş birliğiyle yürütülecek olan ‘Dijitalde Güvendeyim’ projesi duyuruldu. Projenin ilk aşamasında, Türkiye genelinde çevrim içi ve yüz yüze eğitimlerle 2 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dünya genelinde dolandırıcılıkla mücadele ve ağ güvenliğini artırma amacıyla 12 milyar doların üzerinde yatırım yaptık. Şimdi ise toplumun gerçek sorunlarına çözüm üretmeye ve sosyal etki yaratmaya odaklanıyoruz. ‘Dijitalde Güvendeyim’ projesi ile toplumu, dijital çağda giderek artan dolandırıcılık girişimlerine karşı bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Eğitimlerde sosyal mühendislik, oltalama, zararlı yazılım, yapay zeka tabanlı saldırılar gibi dolandırıcılık teknikleri ele alınıyor. Dolandırıcıların insanların duygularını nasıl istismar ettiği gösteriliyor ve bu duygusal manipülasyonlara karşı “Dur, Düşün, Danış” yani 3D Kuralı’nı yaygınlaştırmaya çaba gösteriyoruz” dedi.

Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu ise, “Habitat Derneği olarak, Visa ve UNDP Türkiye ortaklığında hayata geçirdiğimiz ‘Dijitalde Güvendeyim’ Projesi ile toplumun karşı karşıya olduğu temel bir sorun olan dijital dolandırıcılığa odaklanıyor, bu alandaki farkındalığı artırmayı hedefliyoruz. Sahadaki deneyimimiz, Visa’nın dijital güvenlik alanındaki uzmanlığı ve UNDP’nin küresel yaklaşımı ile birleştirerek projenin eğitim ve uygulama sürecinde rol alıyoruz. Eğitimler, atölyeler, animasyonlar, podcastler ve bilgilendirme kampanyaları aracılığıyla bireylerin dijital dünyada karşılaştıkları riskleri tanımalarını ve nasıl daha güvende kalabileceklerini öğrenmelerini amaçlıyoruz” dedi.

UNDP Türkiye, Programdan Sorumlu Mukim Temsilci Yardımcısı Mustafa Ali Yurdupak da, “Güvenli dijital ortamlar, bireylerin bilgi edinme ve beceri geliştirme süreçlerini destekleyerek insani gelişmeyi hızlandırıyor. Dolayısıyla, toplumsal dayanıklılığı artırarak krizlere karşı direnci güçlendiriyor. Visa ve Habitat Derneği ile başlattığımız bu yeni faaliyet, bu hedefi somut bir adıma dönüştürmeyi amaçlıyor. Dolandırıcılığa karşı uzun yıllardır teknolojik yatırımlar yapan Visa’ya, katkıları için teşekkürlerimizi sunarız. Proje, Visa’nın derin bilgi birikimiyle şekillendi ve saha eğitimleri Habitat’ın uzmanlığıyla gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Yapay zeka çağında haberciliğin geleceği mümkün mü? Düşüşler ve yükselişler

Similarweb’in son raporu, dijital haber yayıncılığının yapay zeka çağında karşı karşıya olduğu çetin sınavı gözler önüne serdi. Rapora göre, yapay zekaya dayalı arama sonuçları ve kullanıcıların doğrudan yapay zeka platformlarından haber edinme …

10.500 yıl önce yaşamış kadının yüzü yeniden canlandırıldı: Avrupalılar daha koyu tenliymiş

Belçika’da bundan tam 10.500 yıl önce yaşamış bir kadının yüzü yeniden canlandırıldı. Ortaya çıkan sonuca baktığımızda, tarih öncesi yaşayan Avrupalıların görünüşüne dair birçok bilgi içeriyor. Genetik ve arkeolojik veriler, o dönem insanlarının tek tip bir görünüme sahip olmadığını, farklı ten renklerinin Taş Devri’ne kadar uzandığını gösteriyor.

Şehir Katili bilim dünyasını alarma geçirdi: Bütün uyduları yok edebilir

Bilim dünyası, 2032 yılında Ay ile çarpışma rotasında seyreden 2024 YR4 kodlu “Şehir Katili” lakaplı asteroit için alarmda. Yakın zamanda yapılan gözlemler, bu çarpışmanın gerçekleşme olasılığını yüzde 3.8’den yüzde 4.3’e yükseltti. Başlangıçta Dünya …

Instagram’dan yenilik: “Repost” özelliği test ediliyor

Instagram, kullanıcıların başkalarının gönderilerini kendi akışlarında yeniden paylaşmasına (repost) olanak tanıyan yeni bir özelliği test ettiğini doğruladı. Şirket, bu özelliği ilk kez 2022 yılında geliştirmeye başlamıştı. Şimdi ise bazı kullanıcılar, repost seçeneğini hesaplarında görmeye başladıklarını bildirdi. Yeni özellikle birlikte kullanıcılar yalnızca başkalarının gönderilerini değil, kendi eski paylaşımlarını da yeniden paylaşabilecek.

NASA paylaşmıştı… Yıllar önceki fotoğraftaki detay tartışmaları alevlendirdi

NASA’nın Mars’taki Curiosity keşif aracı tarafından 2013 yılında çekilen bir fotoğraf, yıllar sonra dikkat çekici bir tartışmayı yeniden gündeme taşıdı: Mars’ta yaşam olabilir mi? Fotoğrafta, yüzeyden yükselmiş ve mantarı andıran bir şekil görülüyor. Bu görüntü, bazı sosyla medya kullanıcıları tarafından “Yaşam bulundu!” şeklinde yorumlandı.

2025’in ilk yarısındaki en iyi oyunlar belli oldu

2025 yılı oyun severler için oldukça verimli geçti. Yılın ilk altı ayında piyasaya çıkan oyunlar hem nostaljiye selam çakıyor hem de yaratıcılık sınırlarını zorluyor. İşte son dönemin en dikkat çeken yapımları…