Google’dan kovulan yazılımcı

İsrail’in Soykırıma Destek Veren Şirketler Listesi Uzun ve Çok Çeşitli

İsrail devleti bombalarla çocukları öldürürken sağ kalanları açlığa mahkûm edenler sadece İsrail devleti değil. Silah ve bomba üreten şirketler de bu listeye dahil. Gazze’de soykırımı destekleyen şirketlerin listesi çok uzun ve her sektöre her ülkeye yayılıyor. Gıda ve içecekten ambalaja, deterjandan hazır giyim ve ayakkabıya, otomotivden lojistiğe neredeyse bütün sektörlerde karanlık ilişkiler mevcut.

Açıktan destekleyenler olduğu gibi el altından destek sağlayanlar da var. Dolaylı yollardan destekleyenler ve desteklemiyor gibi görünenler de listenin bir parçası. Farklı dinlere mensup olanların hepsi kişisel menfaatlerini ön planda tutuyor. Kimi Yahudi, kimi Müslüman, kimi Hristiyan, hatta deist ve ateist bile var.

Bu şirketlerin ortak noktası, kişisel menfaatlerini toplumun menfaatlerinin önünde görmeleridir. Kâr hırsıyla hareket eden bu çeteye mensup olanlar arasında ahlaki değerlerden uzak, çevreyi kirleten, çalışanlarını hiçe sayan ve karşılarındaki insanları ticari mal olarak görenler bulunmaktadır.

İnternet teknolojisi sayesinde artık bu çetelerin kirli yüzleri gizlenemiyor. Teknoloji kötülüğe hizmet etmekle kalmıyor, aynı zamanda iyilerin de sesini duyuruyor. Teknoloji firmalarının Gazze’deki katliama destek verdiğini ve buna karşı çıkan personele baskı uyguladığını belirten bazı şirketlerin gerçek yüzlerini ortaya çıkarmak için mücadele edenler var.

İsrail ordusunun yapay zeka modellerini kullanarak hedef listeleri oluşturduğunu belirtenler, Google, Amazon ve Microsoft gibi teknoloji devlerinin bu sürece nasıl dahil olduklarını açıklıyor. Tüm bu firmaların bir araya gelerek Filistinlilere karşı uygulanan soykırıma sessiz kaldığı belirtiliyor. Silah üreticileri ile doğrudan sözleşmesi olan şirketlerin Gazze’deki soykırımda pay sahibi oldukları vurgulanıyor.

Bir milyar iki yüz milyon Müslümanın yalnızca yedi milyon Yahudiye karşı kendilerini savunmasını beklediğine dikkat çekilen haberde, dünyanın duyarsızlığını delmek için boykot silahını kullanan güçlü bir azınlığın varlığı vurgulanıyor. Bu durumda, güçlü bir azınlığın varlığıyla dünyanın değişebileceği mesajı veriliyor.

Related Posts

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi gümrük vergileriyle sarsıldı

Dünyanın en fazla satış yapan otomobil üreticisi Toyota, 2025-2026 mali yılı için kâr tahminini yüzde 21 düşürdü. Şirketin bu kararı, ABD Başkanı Donald Trump’ın uygulamaya koyduğu gümrük vergilerinin etkisinin artması ve Japon yeni’nin değer kazanmasıyla birlikte geldi.

Trump’tan sert çıkış: ‘Powell hiçbir fikri olmayan bir aptal’

ABD Başkanı Donald Trump, faizleri değiştirmeyen Fed Başkanı Jerome Powell’a aptal olduğunu söyledi.

Sermaye kesiminde rahatsızlık büyüyor: “Sanayi kan kaybediyor”

Türkiye ekonomisi bir süredir derin bir kriz yaşıyor. Ekonomideki kötü gidişat artık hasır altı edilmeyecek kadar görünür olup iktidarın kendi kitlesinden de rahatsızlıklar yükselince AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi …

Bakan Kurum: Acil dönüşmesi gereken 600 bin konut var

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Deprem Dönüşümü Değerlendirme Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. 600 bin konutun acil dönüşmesi gerektiğini söyleyen Bakan Kurum, “Tüm belediye başkanlarımızı bu sürece sahip çıkmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Putin: ‘Rusya, Çin otomobillerinin ana ithalatçısı konumunda’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Rusya, Çin otomobillerinin ana ithalatçısı konumunda ve Çin’in otomobil üretimini Rusya’da gerçekleştirmek için attığı adımlardan ötürü memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

ABD’deki Google davası Türkiye’yi de etkileyecek

ABD’de Google’a karşı açılan tekel karşıtı davasında sona yaklaşılırken, şirketin bölünmesine yol açabilecek yapısal önlemler masada. Davanın sonucu, yalnızca küresel teknoloji devlerini değil, Türkiye’deki dijital rekabet düzenlemelerini de doğrudan etkileyebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir