Gazetecilik Meslek Yasası’na Acil İhtiyaç

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı: Gazetecilik Meslek Yasası Acil İhtiyaç

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Ayhan Türkez, Türk basınının, gazetecilik mesleğini ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen ‘Gazetecilik Meslek Yasası’na acilen ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Sektördeki zorluklara işaret eden Türkez, “Mesleki yasaların çıkarılmasından, basın özgürlüğüne kadar birçok konuda düzenleme beklenmektedir. Medya sektörü, ekonomik sorunların yanı sıra yasal düzenleme eksiklikleri, basın özgürlüğü, yetişmiş eleman sıkıntısı, teknik altyapı, istihdam ve etik değerlerin farkında olmadan ya da bilerek ötelenmesi gibi sorunlarla karşı karşıyadır” şeklinde konuştu.

Meslek Yasası Önemli

Gazetecilik Meslek Yasası’nın acilen çıkarılması gerektiğini vurgulayan Başkan Türkez, “Günümüzde böyle bir yasa olmayınca dileyen herkes, eğitimine ve bilgi birikimine bakmaksızın ‘gazeteciyim’ diyerek mesleğe başlayabilmektedir. Gazetecilik mesleğinde bu çarpık durumu ortadan kaldırmak için, Gazetecilik Meslek Yasası teknolojik gelişmeler de göz önüne alınarak güncellenmelidir” dedi.

İnternet Haberciliği

İnternet haber siteleri ile ilgili yasal düzenlemelerin önemine de değinen Türkez, “İnternet alanında faaliyet gösteren kurumsal haber sitelerinin düzenleme kapsamında basın kuruluşu statüsü kazanması sevindiricidir. Ancak, internet sitesi kurulumu ve işletiminin kolaylığı, meslek dışı kişilerin de habercilik yapmasına olanak tanımaktadır” diye konuştu.

Destek Önemli

Gazetecilerin ve basın kuruluşlarının desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Türkez, “Basın İlan Kurumu resmi ilanları, yerel gazeteler ve internet siteleri için hayati önem taşımaktadır. Yerel basın kuruluşları, belediyeler ve kamu kurumları tarafından desteklenmeli, kamu ilanları yönlendirilmeli ve bakanlıkların desteği artırılmalıdır” dedi.

Eline mikrofon, kamera alan herkesin gazeteci olmadığını da vurgulayan Türkez, “Sokak röportajı adı altında terör estiren kişilere karşı gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Gerçek gazetecilere destek verilmeli, uygunsuz davranışlara karşı caydırıcı tedbirler alınmalıdır” şeklinde konuştu.

Related Posts

Niğde Belediyesi’nden 613 Milyon Liralık Altyapı Yatırımı

Niğde Belediyesi, Dünya Bankası’nın desteğiyle şehrin altyapısını modernize etmek için 613 milyon lira maliyetli bir projeye başladı. Proje, 41 kilometre uzunluğunda yeni altyapı hattı kazandırmayı hedefliyor.

Avusturya Merkez Bankası’dan hisseli ekonomik oyun

Avusturya Merkez Bankası (OeNB), sahip olduğu 280 tonluk devasa altın rezervinin yanı sıra, yatırım portföyüne hisse senetlerini de dahil etmiş durumda. Bu durum kamuoyunda pek bilinmese de banka tarafından gizlenmiyor. Hatta bankanın resmi …

Altın ve dolarda 48 saat içinde kıyamet kopacak. İslam Memiş “Hazır olun” diyerek açıkladı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, perşembe günü açıklanacak faiz kararlarıyla piyasalarda büyük değişim öngörüyor. Altın, dolar ve borsada kritik seviyeler için “Hazır olun” uyarısı yaptı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş …

Çin’in Tedarik Zinciri Rolü ve Fırsatlar

Uzmanlar, Çin’in güçlü tedarik zinciri ile küresel ticarette önemli fırsatlar sunduğunu belirtiyor.

Çelik ve çimentoda çifte sıçrama: Hindistan’da inşaat sektöründe talep patlaması

Hindistan Merkez İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, ülkenin altyapı üretimi Haziran 2025 itibarıyla geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,7 oranında büyüdü. Bu oran, Mayıs ayında yukarı yönlü revize edilen yüzde 1,2’lik artışın da üzerine …

İmamoğlu’nun şirketine kayyum olarak atanmıştı: 20 yerden maaş aldığı ortaya çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun inşaat şirketine atanan kayyum Enis Güçlü Şirin’in aynı anda 20 farklı şirketin yönetiminde olduğu ortaya çıktı.