Tarihi metinler doğrulandı: Keşfedilen iskelet, gladyatör – aslan savaşlarını kanıtlıyor

Roma Devrinde Keşfedilen Gladyatör İskeleti, Tarihin Korkunç Gerçeğini Ortaya Çıkarıyor

Dünya tarihinin en vahşi ve kanlı çağları, batı medeniyetinin çok övündüğü Roma dönemine denk geliyor olabilir. Tüm toplumun sistematik şekilde ve büyük bir hevesle insanların birbirini canlı canlı kesip parçaladığı gladyatör dövüşlerinde zevk çığlıkları attığı Roma dönemine ait kalıntılar bugün bize pek çok şey anlatıyor.

Roma’da, gladyatörlerin arenaya çıkıp sadece birbirleriyle savaşmadığı, bazı özel dövüşlerde arenaya dev vahşi kedilerin, aslanların, kaplanların bırakıldığına dair de tarihi metinler ve heykeller bulunuyor. Gözlerini kan bürümüş vahşi Roma halkının çok sevdiği bu kan gösterilerinde aslanlar arenadaki gladyatörleri parçalayıp yerken, tribünleri dolduran binlerce Romalı’nın mutluluktan kendilerinden geçtiğini ve Roma yöneticilerinin halkı mutlu etmek için bu tür gösterileri düzenli olarak sergilediğini biliyoruz. Öyle ki, bugün futbol / spor alanındaki fikstürlere sahip olduğumuz gibi, Roma’da gladyatör dövüşlerinin belirlenmiş düzenli tarihleri vardı. Vahşiliğin boyutlarını varın siz düşünün…

Yine de, gladyatör dövüşlerinde aslanların da yer aldığına dair çok net bir kanıt şimdiye kadar yoktu. Ancak yeni bir keşif, bu kanıtı ortaya çıkartmış gibi görünüyor.

Gladyatörleri aslanlara parçalatıp keyifle seyretmişler

Kuzey İngiltere’deki York’ta bulunan Roma dönemine ait bir gladyatör iskeleti, büyük bir kedi tarafından ısırıldığına dair işaretler gösteriyor ve böylece gladyatörlerin aslanlar ve diğer korkunç hayvanlarla savaştığına dair ilk arkeolojik kanıtı sağlıyor. Daha önce, Roma medeniyetinin bu vahşi insan-hayvan mücadeleleri yalnızca yazılı ve sanatsal kaynaklarda görülüyordu.

Kısacası, Roma medeniyeti binlerce yıl boyunca düzenli olarak insanları aslanlara yedirtmiş, birbirine kestirmiş ve parçalanan insan bedenlerinin arasında akan kanı seyrederek zevk içinde yaşamış…

Related Posts

Japonya’da, halka şeklinde dünyanın en büyük ahşap yapısı inşa edildi

Japonya’da dünyanın en büyük ahşap yapısı tamamlandı. Grand Ring olarak adlandırılan halka şeklindeki yapı, 2 km çevre uzunluğuyla Guinnes Dünya Rekorları tarafından resmi olarak dünyanın en büyük ahşap yapısı olarak tescil edildi. Geleneksel …

Talipleri çoğalan Google Chrome’a 50 milyar dolarlık değer biçildi

ABD’de Google’a karşı devam eden antitröst davası, teknoloji dünyasının merkezine oturmuş durumda. Davada tanık olarak açıklamalarda bulunan DuckDuckGo CEO’su Gabriel Weinberg, Google’ın popüler internet tarayıcısı Chrome’un değerinin 50 milyar …

Yandex’den Google Chrome’un satılmasına yönelik ‘teklif’

Chrome tarayıcısının satılmasına hükmedilmesi halinde, şirketin, Chrome’un Türkiye operasyonlarını devralmak için teklif vermeye hazır olduğunu bildirdi

Hangi ülkeler depremle yaşamayı nasıl öğrendi?

Deprem riski altında olan kimi ülkeler geçmişte yaşadıkları acı tecrübelerin ardından köklü bir değişim sürecine girdi. Alınan önlemler, depremin felakete dönüşmesinin büyük ölçüde önüne geçiyor.

Snapdragon 8s Gen 4’lü Redmi Turbo 4 Pro tanıtıldı: 7550 mAh pil ile geliyor!

Xiaomi, Snapdragon 8s Gen 4 işlemcili ilk telefon olan Redmi Turbo 4 Pro’yu Çin’de piyasaya sürdü. 7550 mAh’lik dev batarya ile gelen telefon neler sunuyor bir göz atalım. Redmi Turbo 4 Pro, 6,83 inç büyüklüğe ve 120 Hz yenileme hızına sahip …

Buzulların erimesi, doğa olaylarını artırmış olabilir

Bilim insanları, buzulların erimesinin doğa olaylarını artırmış olabileceğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir