Türk mitolojisinden esinlenilerek geliştirilen dijital oyun

Türk Mitolojisinden Esinlenen “Olpamis” Oyunu Çevrim İçi Platformlarda Yerini Alacak

2015 yılında kurulan ve finans, oyun, dijital yayıncılık ve altyapı teknolojileri gibi birçok farklı alanda faaliyet gösteren firma, Türk mitolojisinden ilham alarak geliştirdiği video oyununu kısa süre içinde çevrim içi platformlara sunmayı planlıyor.

Olpamis” adıyla meraklılarıyla buluşacak olan oyunla, kültürel kökenlerin evrensel bir dil ile anlatılması amaçlanıyor.

Hedefler Arasında Dünyanın Önde Gelen Dijital Oyun Platformlarında Yer Almak Var

Roof Stacks firmasının kurucusu Burak Soylu, yaklaşık iki yıldır üzerinde çalıştıkları ve hala geliştirme sürecinde olan projeyi paylaştı.

Dijitalleşen dünyanın oyun sektörünü değiştirdiğini belirten Soylu, eskiden CD’lerden yüklenen oyunların artık çevrim içi platformlara taşındığını vurguladı.

Soylu, çevrim içi oyun dağıtım platformu olan Steam’in bu alanda önde gelen bir platform olduğunu belirterek, “Biz metroidvania (aksiyon ve macera) türünde oyunlar üretiyoruz. Bu, bu platformda üretilebilecek en zor oyun kategorilerinden biri. Biz, oyun dünyasının profesyonellerinin bulunduğu Steam’i hedefliyoruz. Türk kültürünü ve Türk dünyasının duyarlılıklarını anlatan bir oyun geliştiriyoruz. Ana karakterimiz kurt ve bu karakter sayesinde güzel bir kardeşlik hikayesi anlatarak duygu ve hassasiyetlerimizi oyun dünyasına taşıyabileceğimize inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Olpamis oyununu kasım ayında Steam platformunda sunmayı planladıklarını belirten Soylu, Haziran 2026’da ise tüm platformlarda oyun severlerle buluşacaklarını ifade etti.

Related Posts

Instagram Edits daha ilk haftasında 7 milyon indirmeye ulaştı

İçerik üreticilerinin ve sosyal medya kullanıcılarının istedikleri gibi videolar hazırlamalarını daha kolay hâle getirmek isteyen Meta, geçtiğimiz günlerde Instagram Edits adını taşıyan yeni uygulamasını kullanıma sundu. CapCut’a doğrudan rakip …

Wi-Fi hızını anında arttıracak ayarlar: Modemlerde bilinmeyen özellikler

İnternet bağlantısının yavaş olması günümüzde en sinir bozucu sorunlardan biridir. Özellikle evden çalışanlar, online oyun oynayanlar veya yüksek çözünürlüklü video izleyenler için Wi-Fi hızı kritik önem taşıyor. Çoğu kullanıcı internet hızında …

Beynimizin öğrenme mekanizmasında çığır açan yeni keşif

Beynimizin, öğrenme sırasında yalnızca bir değil, birçok farklı strateji uyguladığı ortaya çıktı. Yeni araştırmalar, bu dinamik yapının hem ruh sağlığında hem de yapay zeka sistemlerinde devrim niteliğinde etkiler yaratabileceğini gösteriyor.

Japonya’da, halka şeklinde dünyanın en büyük ahşap yapısı inşa edildi

Japonya’da dünyanın en büyük ahşap yapısı tamamlandı. Grand Ring olarak adlandırılan halka şeklindeki yapı, 2 km çevre uzunluğuyla Guinnes Dünya Rekorları tarafından resmi olarak dünyanın en büyük ahşap yapısı olarak tescil edildi. Geleneksel …

Talipleri çoğalan Google Chrome’a 50 milyar dolarlık değer biçildi

ABD’de Google’a karşı devam eden antitröst davası, teknoloji dünyasının merkezine oturmuş durumda. Davada tanık olarak açıklamalarda bulunan DuckDuckGo CEO’su Gabriel Weinberg, Google’ın popüler internet tarayıcısı Chrome’un değerinin 50 milyar …

Yandex’den Google Chrome’un satılmasına yönelik ‘teklif’

Chrome tarayıcısının satılmasına hükmedilmesi halinde, şirketin, Chrome’un Türkiye operasyonlarını devralmak için teklif vermeye hazır olduğunu bildirdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir