En büyük bankaları seçiyorlar… ‘Bir ülkede başladı, tüm dünyaya yayılabilir’

Dolandırıcılar Büyük Bankaların Adını Kullanarak Yeni Bir Yöntem Geliştirdi

Son zamanlarda, Bank of America, PNC Bank ve Wells Fargo gibi büyük kurumların adını kullanarak dolandırıcılık yapanlar, kurbanlara SMS gönderiyor. Mesajda, alıcının hesabıyla ilgili bir problem olduğu belirtiliyor ve verilen numarayı ya araması ya da yakında bir yetkilinin arayacağı söyleniyor.

Dolandırıcılar, aradıklarında, kurbanın geçmişteki banka işlemleri gibi kişisel bilgilere sahipmiş gibi davranıyor. Bu, görüşmenin gerçek olduğuna dair bir güven oluşmasını sağlıyor.

Güven sağlandıktan sonra, sahte banka temsilcisi kurbandan hesabındaki parayı çekmesini, kripto para ATM’sine yatırmasını ya da hediye kartı almasını istiyor. Sonrasında, bu paralar ve kart bilgileri dolandırıcılar tarafından çalınıyor.

Maryland eyaletinde, sadece bir hafta içinde aynı yöntemle mağdur olan kişilerin toplam zararı 95 bin doları buldu. Washington ve Pennsylvania’da da benzer olaylar rapor edildi.

Maryland’da bazı kurbanlara gelen mesajlarda, “Wells Fargo Uyarısı: 730 dolarlık Zelle transferi talebinizi aldık. Bu siz miydiniz?” gibi ifadeler bulunuyor. Kullanıcılardan ‘Evet’, ‘Hayır’ ya da ‘Dur’ şeklinde yanıtlar istenerek sürece dahil ediliyor.

Stephanie Zufall adlı bir kadın, Hanover, Pennsylvania’da yaşarken dolandırıcılara 3 bin dolar kaptırdı. Zufall, “Apple Pay üzerinden yapılan bir işlem hakkında Wells Fargo’dan geldiğini düşündüğüm bir mesaj aldım ve işlemi reddettim. Hemen ardından biri beni aradı ve tüm bilgilerime hâkimdi” şeklinde konuştu.

Sözde banka görevlisi, Zufall’a tüm parasını çekip güvenli bir hesaba aktarmasını söyledi. Parayı transfer ettikten sonra arama kesildi ve parası geri gelmedi. Wells Fargo, işlemin kendi iradeleriyle gerçekleştiğini bildiği için müdahale edemediğini belirtti.

Uzmanlar, bankaların asla kullanıcılardan para transferi ya da hediye kartı alımı gibi işlemler talep etmeyeceğini vurguluyor. Ayrıca, bu tür dolandırıcılık yöntemlerinin belirli ülkelerde popüler olduktan sonra geniş kitlelere ulaşabileceği konusunda vatandaşları uyarıyor.

Related Posts

Kızının beklenmedik şekilde kör olmasının ardından bir annenin hayati uyarısı!

Perth’te yaşayan 34 yaşındaki anne Jodi, dört yaşındaki kızının deterjan kapsülünü ısırması sonucu gözlerine sıçrayan kimyasal madde yüzünden körlük tehlikesi atlatmasının ardından ambalajlardaki uyarı yetersizliğine dikkat çekiyor.

Nedim Şener: İmamoğlu sosyal medyayı fitne ve kaos üretmek için kullanan bir aktör

Gazeteci Nedim Şener canlı yayında İBB’nin rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında görevinden uzaklaştırılan ve tutuklanan Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya üzerinden nasıl algı operasyonu yaptığını anlattı. Ayrıca Şener İmamoğlu’nun karıştığı yolsuzluk iddialarına ilişkin yeni ismi de açıkladı. Şener, “Biz hiç bir şey konuşmayalım. Gidin onu çağırın o anlatır.” ifadelerini kullandı.

Pervin Buldan’a suikast girişimi iddiasına DEM Parti’den açıklama

Sırrı Süreyya Önder’in ardından İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan’a yönelik de suikast girişimi iddiaları ortaya atıldı. DEM Parti söz konusu iddiaları yalanladı. Buldan’ın İtalya’da kaza geçirdiği açıklandı.

Panama: ABD ile askeri anlaşma yeniden müzakere edilmeyecek

Panama Devlet Başkanı Jose Raul Mulino, protestolara rağmen ABD askerlerine Panama’daki bazı tesislere erişim hakkı tanıyan askeri anlaşmayı yeniden müzakere etmeyeceğini açıkladı.

1 milyon kişinin emekliliği iptal edilecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın sahte emeklilikle ilgili açıklamaları kafaları karıştırırken 1 milyon kişinin emekliliğinin iptal edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.

Bill Gates servetinin yüzde 99’unu 2045’e kadar bağışlamayı planlıyor

Bill Gates servetinin yüzde 99’unu 2045’e kadar bağışlamayı planlıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir